L'ORÉAL, BREZİLYA’DAKİ NIELY COSMETICOS GROUP’LA SATIN ALMA ANLAŞMASI İMZALADI

​​​L'Oréal, bugün Brezilya’daki Niely Cosmeticos Group’la satın alma anlaşması imzaladığını duyurdu. Daniel Fonseca de Jesus tarafından 1981 yılında Brezilya’da kurulan Niely Cosmeticos, saç boyası ve saç bakımı pazarlarının en büyüklerinden biri olan Brezilya’daki en büyük ve en egemen saç boyası ve saç bakımı şirketi.

2013 yılında 405 milyon Brezilya reali (140 milyon Euro) net ciroya sahip Niely Cosmeticos Grubu’nun saç boyasında Cor & Ton ve saç bakımında Niely Gold olmak üzere 2 ana markaya sahip. Ulaşılabilir fiyatlı ve orta ekonomik sınıfa hitap eden Niely Cosmeticos ürünleri perakendeciler, toptancılar, süpermarketler, eczaneler ve parfümeri zincirlerinden oluşan geniş bir dağıtım kanalı ile tüketiciye ulaşıyor. Ayrıca, Niely Cosmeticos’un Rio’nun Nova Lguaçu kentinde endüstriyel ve lojistik tesisleri bulunuyor.

Niely Grubun kurucusu Daniel Fonseca de Jesus “L’Oréal’e katıldığımız için memnunuz. Bu süreç Cor & Ton ve Niely Gold tüketicilerine L’Oréal’in tüm pazarlama ve Araştırma & İnovasyon uzmanlığından yararlanma olanağı sağlayacak. Ayrıca insanlarımızın Niely macerasına, dünyada güzellik sektörüne önderlik eden bir şirketle devam etmeleri için büyük bir fırsat.” şeklinde konuştu.

L’Oréal Amerika’dan sorumlu Başkan Yardımcısı Frédéric Rozé, “Tüketicilerin uzun bir güzellik geçmişine ve iddialı beklentilere sahip oldukları, dünyanın en büyük ve en hızlı büyüyen saç boyası ve saç bakımı marketlerinden olan Latin Amerika ve Brezily’da Niely Cosmeticos’un satın alınması L’Oréal için stratejik bir hamle.” şeklinde değerlendirdi.

L’Oréal Brezilya Ülke Müdürü Didier Tisserand, “Niely’yi L’Oréal Grubu’na kattığımız için çok heyecanlıyız. Niely, Brezilya’da büyüyen orta sınıfın üstün pozisyonundan ve yüksek penetrasyonundan yararlanarak, Brezilya’daki Tüketici Ürünleri portföyümüzü tamamlayacak.” diye ekledi.