BİLİM KADINLARINA L'ORÉAL VE UNESCO DESTEĞİ

100 yılı aşkın süredir güzellik sektöründe hizmet veren lider şirket L'Oréal’in 15 yıldır UNESCO işbirliği ile devam ettirdiği ‘Bilim Kadınları İçin’ programına başvurular başladı. Kadınların bilime olan katkısına, bilimdeki cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmeyi ve rol modeller oluşturmayı hedefleyen program için son başvuru tarihi 15 Şubat 2017.

L’Oréal ‘Bilim Kadınları Dünyayı Değiştirme Gücüne Sahiptir’ felsefesiyle yürüttüğü program kapsamında 15 yıldır UNESCO işbirliği ile bilim kadınlarını destekliyor. “Bilim Kadınları İçin” programı ile “Yaşam Bilimleri ve Malzeme Bilimleri” alanında çalışan 6 genç bilim kadınının her birine araştırmalarında kullanmak üzere 15 Bin Dolar burs verilecektir. Burs kazanacak olan bilim kadınları, akademik özgeçmişleri, projelerinin bilime yapacağı katkı, uygulanabilirliği, bilimsel yeniliği ve sürdürülebilirliği gibi kriterler göz önüne alınarak, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu bağımsız jürisi tarafından seçilecek. Bilimsel yetenekleri kanıtlanmış ve doktora derecesine sahip olan 40 yaş altı tüm genç bilim kadınları burs programına başvurabilecek.

Programa katılım için diğer başvuru koşulları arasında; adayın doktora derecesini almış T.C. vatandaşı olması, 31 Aralık 2017 itibariyle 40 yaşından gün almamış olması, bilimsel yeterliliğini kanıtlamış olması, önerilen araştırma projesinin “Yaşam Bilimleri ve Malzeme Bilimleri” alanında olması, proje süresinin bir yılı geçmemesi, projenin Türkiye’de gerçekleştirilecek olması yer alıyor. Burs için başvurmak isteyen bilim kadınları gerekli belgeler, başvuru formu ve program hakkında geniş bilgilere www.loreal.com.tr veya www.unesco.org.tr sitelerinden ulaşabilirler. Başvurular doğrudan UNESCO Türkiye Milli Komisyonu adresine 15 Şubat 2017 tarihine kadar gönderilebiliyor.

Dünyanın 1 numaralı güzellik şirketi L’Oréal Grubu bünyesinde 1980'li yıllardan bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren L’Oréal Türkiye, kadın ve erkeklerin tüm güzellik ihtiyaçlarını karşılayan ürünler sunuyor. L’Oréal’in küresel büyüme için belirlediği ‘bir milyar yeni müşteri’ hedefine en çok katkıyı sağlayan ülkeler arasında yer alan ve kendi bölgesi olan Doğu Avrupa’da stratejik bir konuma sahip L’Oréal Türkiye, faaliyet alanlarında pazarın genel büyümesinin üzerinde bir performans gösteriyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 'Herkes için güzellik' misyonunu sahiplenen L'Oréal Türkiye, globaldeki asırlık bilgi ve deneyimini “Tüketici Ürünleri”, “Lüks Ürünler”, “Profesyonel Ürünler” ve “Aktif Kozmetik” bölümleri ile tek bir çatı altında sunuyor. Türkiye'de bulunan 22 markası ve 1 fabrikasıyla yerel markalara da yatırım yaparak sektöre ve ekonomiye daha fazla değer katıyor. L'Oréal Türkiye tutku, yenilikçilik, girişimcilik, açık fikirlilik, mükemmeliyet arayışı ve sorumluluk bilincinden oluşan değerleri ve güçlü etik prensipler üzerine kurulu yapısıyla Türkiye’de de herkes için güzellik demeye devam ediyor.

www.loreal.com.tr/ / www.facebook.com/LorealTurkey / twitter.com/lorealturkey