L’Oréal, 3 Yıl Üst Üste CDP’den AAA Puanı Alan Tek Şirket Oldu!

L’Oréal, kar amacı gütmeyen ve dünyanın en önemli çevre platformlarından biri olan CDP tarafından bu yıl da kurumsal sürdürülebilirlik alanında dünyanın lider şirketlerinden biri seçildi. L’Oréal, CDP’nin “İklim Değişikliği, Su Güvenliği ve Orman” olmak üzere çevreyle ilgili üç farklı program çatısı altında yayınladığı Küresel A Listesi’nde yer alan her üç programda da A puanı aldı.

Her yıl 6800’ün üzerinde şirket; çevreye olan etkileri, çevreye yönelik teşkil ettikleri risk ve fırsatları ile ilgili verileri bağımsız olarak değerlendirmesi için CDP’ye iletiyor. Bu şirketler, “İklim Değişikliği, Ormanların Tahrip Edilmesinin Önlenmesi ve Su Güvenliği” konularında gerçekleştirdikleri çalışmaların etkinliğine göre A ile D arasında puanlandırılıyor. CDP’ye bu konuda bilgi vermeyen ya da eksik bilgi veren şirketlere ise F puanı veriliyor.

L’Oréal, CDP’nin her 3 programında da A puanı alan 2 şirketten biri oldu ve 3 yıl üst üste 3A puanı alan dünyadaki ilk ve tek şirket olmayı başardı. L’Oréal’in bu başarısında 2018’de CDP’ye verdiği raporlarda yer alan iklim değişikliği ile ilgili riskleri azaltmaya, ormanların tahrip edilmesiyle mücadeleye ve su kaynaklarının korunmasına yönelik çalışmaları ile yeni ve sürdürülebilir ekonomi alanındaki liderliği rol oynadı.

Konuyla ilgili açıklama yapan L’Oréal CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Paul Agon, “L’Oréal olarak bir kez daha CDP’nin Küresel A Listesi’nde her 3 programda da A puanı ile ödüllendirilmiş olmaktan gurur duyuyoruz.  L’Oréal 3 yıl üst üste 3A puanı alan dünyadaki ilk ve tek şirket oldu. Sürdürülebilirlik ilkesi; araştırmalarımızda, yenilikçi çalışmalarımızda ve faaliyetlerimizde bizleri yönlendiriyor, çalışanlarımıza ve faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki toplumlara bağlılığımızı pekiştiriyor. Dünyanın dört bir yanında çalışan L’Oréal çalışanları, L’Oréal’in daha sürdürülebilir bir modele dönüşüm konusuna verdiği büyük önemi ortaya koyan ve bizi dünyanın günümüzde çevreyle ilgili karşılaştığı zorlukları daha etkin ve hızlı şekilde aşmamız için cesaretlendiren bu başarıyla gurur duyabilir” dedi.

CDP CEO’su Paul Simpson da yaptığı açıklamada; “Bu yıl CDP’nin A listesine giren tüm şirketleri tebrik ederim. İş dünyasına yönelik çevresel riskler her geçen gün daha belirgin hale gelirken, A listesine giren şirketler, çözüm sunmak, yeni pazar fırsatları yakalamak ve daha sürdürülebilir bir ekonomiye geçişi sağlamak için çalışıyor. Paris Anlaşması ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin kriterlerine ulaşmak için çevreyle ilgili çalışmalarımızı her kademede yoğunlaştırmalıyız. Bu geçiş sürecinde iş dünyası, en önemli oyunculardadır. A Listesi’ne seçilen şirketler de bu hedeflere ulaşılmasında önemli katkılarda bulunmaktadır”  diye konuştu.

CDP Raporları Hk.

CDP Küresel A Listesi’ne seçilen şirketlerin isimleri ve aldıkları puanları görmek için https://www.cdp.net/en/scores sitesi ziyaret edilebilir. İklim Değişikliği, Ormanlar ve Su Güvenliği başlıkları altında toplanan üç programın A Listesi’nin oluşturulmasında kullanılan yöntemler ve şirketlerde aranan kriterlere CDP’nin internet sitesinden CDP puanlama yöntemleri 2018 llinki altında yer alan https://www.cdp.net/en/guidance/guidance-for-companies adresinden ulaşılabilir.