L'Oréal 5. Kez Dünyanın En Etik Şirketi Seçildi.

·         L’Oréal güçlü etik prensipler üzerine kurulu yapısıyla dünyanın saygın araştırma merkezlerinden Ethisphere Enstitüsü tarafından sağlık ve güzellik alanında ardarda beşinci kez dünyanın en etik şirketi seçildi.

·         L’Oréal ayrıca çevre, yönetim, kurumsal sosyal sorumluluk, etik ve sürdürülebilirlik üzerinde dünyanın en büyük 581 şirketini takip eden Covalence EthicalQuote’da en iyi not (Aa+) alan şirketler arasında bir kez daha yerini aldı.

Yüz yılı aşkın bir süredir güzellik alanında fark yaratan çalışmalara imza atan L’Oréal, güçlü etik prensipler üzerine kurulu yapısıyla uluslararası arenada prestijli ödüllerle takdir toplamaya devam ediyor.

L’Oréal bu kapsamda son olarak uluslararası platformlar arasında en saygınlarından birisi olarak kabul edilen Ethisphere Enstitüsü tarafından sağlık ve güzellik alanında beşinci kez dünyanın en etik şirketi seçildi.

L’Oréal ayrıca çevre, yönetim, kurumsal sosyal sorumluluk, etik ve sürdürülebilirlik alanlarında dünyanın en büyük 581 şirketini takip eden Covalence EthicalQuote’da en iyi not olan Aa+ ile Kişisel Bakım ve Hızlı Tüketim sektöründe birinci, genel küresel sıralamada ise sekizinci sıraya yükseldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan L’Oréal Türkiye Ülke Etik Temsilcisi Elif İkiz ; “Kurumsal etik ve yönetimde en iyi uygulamaları destekleyen uluslararası saygın bir kuruluş tarafından böylesine kıymetli bir değerlendirmeye layık görülmemiz bizleri gururlandırdı. L’Oréal’in üzerinde titizlikle durduğu etik ve iyi yönetim prensipleri böylece uluslararası saygın platformlarca bir kez daha tescillenmiş oldu. Önemi her geçen gün daha da artan etik değerleri iş yapış kültürünün merkezine yerleştirmiş bir kurumun şemsiyesi altında çalışmaktan mutluluk duyuyor, L’Oréal Türkiye olarak bizler de etik kavramına ve uygulamalarına büyük önem veriyoruz.” dedi.

L’Oréal Etik Prensipleri Dürüstlük, Saygı, Şeffaflık, Cesaret olarak belirleyen L’Oréal, Türkçe dahil 35 dilde yayınlanan, İş Etiği Kuralları kitapçığını çalışanlarının günlük hayatlarında kullanabilecekleri bir referans dökümanı olarak sunuyor.

L’Oréal’in her sene düzenli olarak gerçekleştirdiği Etik Günü bu sene “Açık Kapı” teması ile 9 Ekim’de küresel CEO Jean Paul-Agon ve Türkiye Ülke Müdürü Claude Rumpler ile yapılan ve çalışanların doğrudan sorularını yönelttiği canlı webchat ile hayata geçti.

L’Oréal etik tarihçesi kilometre taşları

·         2000 -  Fransa’da “İş Etiği Kuralları” oluşturan ve 2007’de “Baş Etik Sorumlusu” atayan ilk şirketlerden birisi,

·         2003 -  Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni ve BM Kadınlar ve Küresel Sözleşmesi’nin bir girişimi olan Kadını Güçlendirme İlkeleri Sözleşmesi’nin imzalanması,

·         2008 -  L’Oréal’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Jean-Paul Agon, kürsel çapta prestije sahip Stanley C. Pace “Etikte Liderlik Ödülü”nü alması,

·         Ayrıca L’Oréal tarafından, dünya çapındaki çalışanların L’Oréal’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su ile çevrimiçi olarak sohbet edebildiği, yıllık bir “Etik Günü” düzenleniyor.

L’Oréal Türkiye

Dünyanın 1 numaralı güzellik şirketi L’Oréal Grubu bünyesinde 1980'li yıllardan bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren L’Oréal Türkiye,  kadın ve erkeklerin tüm güzellik ihtiyaçlarını karşılayan  ürünler sunuyor. L’Oréal’in küresel büyüme için belirlediği ‘bir milyar yeni müşteri’ hedefine en çok katkıyı sağlayan ülkeler arasında yer alan ve kendi bölgesi olan Doğu Avrupa’da stratejik bir konuma sahip L’Oréal Türkiye, faaliyet alanlarında pazarın genel büyümesinin üzerinde bir performans gösteriyor.Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 'Herkes için güzellik' misyonunu sahiplenen L'Oréal Türkiye, globaldeki asırlık bilgi ve deneyimini “Tüketici Ürünleri”, “Lüks Ürünler”, “Profesyonel Ürünler” ve “Aktif Kozmetik” bölümleri ile tek bir çatı altında sunuyor. Türkiye'de bulunan 21 markası ve 1 fabrikasıyla yerel markalara da yatırım yaparak sektöre ve ekonomiye daha fazla değer katıyor. L'Oréal Türkiye tutku, yenilikçilik, girişimcilik, açık fikirlilik, mükemmeliyet arayışı ve sorumluluk bilincinden oluşan değerleri ve güçlü etik prensipler üzerine kurulu yapısıyla Türkiye’de de herşey  güzellik’ için demeye devam ediyor.

www.loreal.com.tr

Ethisphere Enstitüsü Hakkında

Ethisphere Enstitüsü kurumsal etik ve yönetimde en iyi uygulamaları destekleyen ve kuruluşların uyumu geliştirme, riski hafifletme ve çalışanlar, iş ortakları, yatırımcılar ve geniş düzenleyici topluluk ile ilişkileri genişletmelerini mümkün kılan bağımsız bir araştırma merkezi, en iyi uygulamalar ve düşünce liderliğidir. Ethisphere uyum ve yönetim programlarını değerlendirip karşılaştırmakta, Dünyanın En Etik Şirketleri® tanıma programı ile üstün başarıları onurlandırmakta ve Ethisphere Magazine’i yayınlamaktadır. Ethisphere ayrıca şunları içeren kurumsal etik ve uyum programlarının bağımsız olarak doğrulanmasının önde gelen sağlayıcısıdır: Etik İç® Sertifikalandırma, Uyum Lideri Doğrulaması™ ve Yolsuzlukla Mücadele Programı Doğrulaması™. 2014 Dünyanın En Etik Şirketleri’nin tam listesi http://ethisphere.com/worlds-most-ethical/wme-honorees/  de bulunabilir.

www.ethisphere.com

Covalence Hakkında

Covalence EthicalQuote dünyanın en büyük şirketlerini takip eden bir etik itibar dizinidir. Kurumlara ve yatırımcılara 2001’den beri itibar yönetim araçları ve ESG derecelendirmeleri & veri sağlamaktadır. Covalence SA, Cenevrei İsviçre merkezli bir limited şirketidir. EthicalQuote dizini çeşitli online kaynaktan çıkarılan ve Küresel Raporlama Girişimi’nden esinlenen 50 sürdürülebilirlik kriterine ve olumlu veya olumsuz eğilimlerine göre sınıflandırılan binlerce belgeyi bir araya getirmektedir. EthicalQuote puanlama sistemi Covalence’a aşağıdaki takdir ve ödülleri getirmiştir: Ethisphere 2009’un İş Etiğinde En Etkili 100 Kişi; 2005 Yılının Sosyal Girişimcisi Finalisti İsviçre; Prix cantonal du développement durable 2004 (Cenevre).

www.ethicalquote.com

Bersay İletişim Danışmanlığı / 0212 337 51 00

Gizem Ülgür / Tel: 0212 337 52 60 / GSM: 0554 829 23 48 / gizem.ulgur@bersay.com.tr
Anıl Erbayrak / Tel: 0212 337 51 17 / GSM: 0553 317 46 06 / anil.erbayrak@bersay.com.tr