L’Oréal SkinConsultAI

L’Oréal cilt yaşlanmasını yapay zeka ile ölçümlüyor.

L’Oréal, Cilt Yaşlanmasını Yapay Zeka ile Ölçümlüyor

L’Oréal’in satın aldığı Arttırılmış Gerçeklik ve Yapay Zeka şirketi ModiFace, L’Oréal Araştırma ve İnovasyon Bölümü ile birlikte geliştirdiği Dijital Cilt Analizi Cihazı’nı tüketicilerin kullanımına sunuyor.

L’Oréal’in güzellik pazarına sunduğu Dijital Cilt Analizi Cihazı; ModiFace tarafından geliştirilen bir yapay zeka algoritmasının yanı sıra L’Oréal’in fotoğraf veri tabanına ve cilt yaşlanması konusundaki uzmanlığına dayanıyor. L’Oréal’in Araştırma ve İnovasyon Bölümü’nün Cilt Yaşlanması Atlasları1 ile gerçekleştirdiği değerlendirmeler ve bilgi toplama amaçlı araştırmalarından alınan 6000 adet klinik görüntü üzerinde denenen bu yeni yapay zeka algoritması, güzellik sektöründe yepyeni bir deneyim sunuyor.

Bu yeni teknoloji ile Asya, Kafkasya ve Afrikalı-Amerikan olmak üzere 3 farklı gruptan kadınların 4 farklı aydınlatma ortamında ve akıllı telefonla çekilmiş 4500 selfie fotoğrafı üzerinde yeni bir model geliştirildi. Dermatologlar tarafından değerlendirilen sonuçlarda ciltle ilgili değerlendirmelerin yüksek düzeyde doğruluk gösterdiği ortaya çıktı. Doğru ve kesin sonuçlar, tüketicilerin kullandığına benzer farklı yüz ifadeleri ve fotoğraf çekim koşulları (ışık, pozisyon) ile elde edildi.

L’Oréal’in Cilt Yaşlanması Atlasları, cilt yaşlanması konusunda hazırlanan, gözle görülebilir yaşlanma belirtilerine yönelik ilk ve en geniş kapsamlı atlas çalışmaları olarak öne çıkıyor. Cilt yaşlanması atlasları ile ilgili çalışmalar; Fransa, Çin, Japonya, Hindistan ve ABD’de 20-80 yaşları arasında toplam 4000 kadın ve erkek üzerinde gerçekleştirildi. Cilt Yaşlanması Atlasları, yüzün genel yaşlanma şeklini değerlendirebiliyor ya da tahminde bulunabiliyor. Bu çalışmalar günümüzde kozmetik ve dermatolojik tedavilerin klinik değerlendirmelerinde kullanılıyor.

L’Oréal’in Cilt Tanılayıcısı’nın ilk kullanıldığı ürün, Ocak 2019’da Kanada’da sunulan Vichy SkinConsultAI oldu. Bu ürün markanın internet sitesinde de yılın ilerleyen aylarında satışa sunulacak. SkinConsultAI kadınlara 3 basit adımda kişiye özel tanılayıcı sunacak: • Kadınlardan markanın internet sitesine bir selfie fotoğraflarını yüklemeleri ya da o an uygulama içinde bir selfie çekip yüklemeleri isteniyor.

• Teknoloji, 7 yaşlanma belirtisini tespit ediyor: göz altı kırışıklıkları, cilt sıkılığının azalmış olması, ince çizgiler, cildin parlaklığının azalmış olması, koyu lekeler, derin kırışıklıklar ve gözenekler. Yaşlanma belirtileri analiz ediliyor ve kadınlar kendilerine özel cilt yaşlanma düzeyini, ciltlerinin güçlü yanlarını ve öncelikle müdahale edilmesi gereken sorunları öğreniyor.

• Cilt yaşlanması belirtilerine ve önceliklerine göre kişiye özel bir ürün rutini sunuluyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan L’Oréal Dijital Direktörü Lubomira Rochet; “ModiFace’in satın alınmasıyla L’Oréal’in dijital dönüşüm sürecinde ikinci aşamaya geçmiş olduk. Bu aşamada güzellik deneyimini sesli komut, arttırılmış gerçeklik ve yapay zeka teknolojileri ile baştan yaratmaya odaklandık. Bu tür hizmetlerin, markalarımızın ve ürünlerimizin keşfedilmesi için yeni kapılar açacağına inanıyoruz. Arttırılmış gerçeklik teknolojisi kullanılan sanal makyaj denemesi, sanal saç boyama denemesi, online güzellik danışmanlığından sonra, L’Oréal ve ModiFace gerçek anlamda yapay zeka teknolojisi ile çalışan cilt bakımına yönelik ilk tanılayıcıyı sunmaktan gurur duyuyor” dedi.

Vichy Genel Müdürü Myriam Bekkar-Schneider da konuyla ilgili şunları söyledi: “Avrupa’da eczanelerde en çok satılan yaşlanma karşıtı marka olarak; dermatologlarla birlikte geliştirilen ve gerçek bir bilimsel dönüm noktası olan SkinConsultAI’ı sunmaktan gurur duyuyoruz. Bu teknoloji ilk kez kadınlara ciltlerindeki yaşlanma belirtilerini daha iyi anlamaları ve bu belirtilere yönelik kişiye özel cilt bakımı rutinini bulmaları için kişisel bir tanılayıcı sunuyor.”

Yapay zeka destekli cilt analizi için