L’Oréal Bir Kez Daha Dünyanın En Etik Şirketlerinden Biri Seçildi

L’ORÉAL DÜNYANIN EN ETİK ŞİRKETLERİNDEN BİRİ SEÇİLDİ

L’Oréal, kurumsal etik ve yönetimde en iyi uygulamaları destekleyen bağımsız bir araştırma merkezi olan Ethisphere Enstitüsü tarafından 5. kez Dünyanın En Etik Şirketi ödülüne layık görüldü.

L’Oréal’in Global Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Paul Agon: Bu iyi haber, sürdürülebilir inovasyon, üretim ve tüketim hususundaki tutkulu “Güzelliği Herkes ile Paylaşmak” taahhüdümüzle tamamen örtüşmektedir. Yüksek etik standartlara saygı duymak ve kamu yararına hizmet etmek yalnızca 21.yüzyılda gerçek bir fark yaratmakla kalmayacak, ayrıca neticelenen dönüşümler yoluyla, şirketimizin karlılığı üzerinde de olumlu bir etkisi olacaktır.”

L’Oréal’ in Kıdemli Başkan Yardımcısı & Etik Direktörü Emmanuel Lulin: “Saygı ve bütünlük ile sonuçlar elde etmenin başarımız için temel oluşturmasından dolayı L’Oréal, etiği stratejisinin kalbine koymaktadır. Etik Prensiplerimiz olan Dürüstlük, Saygı, Cesaret ve Şeffaflık dünyanın neresinde çalışırsak çalışalım, büyük veya küçük bir karar verdiğimiz her an, her zaman muhafaza edilmektedir.”

L’Oréal’in Etik İlkeleri Hakkında

Bir şirketin tutumu; ekonomik performansı veya ürünlerinin kalitesi kadar önemlidir. Bu bakımdan L’Oréal’in amacı dünya çapında örnek teşkil eden bir şirket olmak ve etiği iş uygulamalarının tam kalbine yerleştirmektir.

-          L’Oréal, 2000 yılında Fransa’da İş Etiği Kuralları oluşturan ve 2007’de Etik Direktörü atayan ilk şirketlerden biridir.

-          2008’de L’Oréal’in Global Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Paul Agon, saygın Stanley C. Pace Etikte Liderlik Ödülü’nü almıştır.

-          L’Oréal 2003’den itibaren Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayan ve yeni Küresel Sözleşme 100 stok dizinine dâhil edilen 100 şirketten biridir. Yakın zamanda BM Kadınlar ve Küresel Sözleşmesi’nin bir girişimi olan Kadını Güçlendirme İlkeleri Sözleşmesi’ni imzalamıştır.

-          L’Oréal, dünya çapındaki çalışanların L’Oréal’in Global Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı ile online olarak sohbet edebildiği, yıllık bir Etik Günü düzenlemektedir. Etik ilkelerimiz ile ilgili daha fazla bilgi için: http://ethics.loreal.wans/

Ethisphere Enstitüsü Hakkında

Ethisphere® Enstitüsü kurumsal etik ve yönetimde en iyi uygulamaları destekleyen ve kuruluşların uyumu geliştirme, riski hafifletme ve çalışanlar, iş ortakları, yatırımcılar ve geniş düzenleyici topluluk ile ilişkileri genişletmelerini mümkün kılan bağımsız bir araştırma merkezidir. Ethisphere uyum ve yönetim programlarını değerlendirip karşılaştırmakta, Dünyanın En Etik Şirketleri® tanıma programı ile üstün başarıları onurlandırmakta ve Ethisphere Magazine’i yayınlamaktadır. Ethisphere ayrıca; Etik İç® Sertifikalandırma, Uyum Lideri Doğrulaması™ ve Yolsuzlukla Mücadele Programı Doğrulaması™’nı içeren kurumsal etik ve uyum programlarının bağımsız olarak doğrulanmasının önde gelen sağlayıcısıdır. 2014 Dünyanın En Etik Şirketleri’nin tam listesine http://ethisphere.com/worlds-most-ethical/wme-honorees/  dan ulaşabilirsiniz. bulunabilir. Ethisphere hakkında daha fazla bilgiye www.ethisphere.com  dan ulaşabilirsiniz.