L’ORÉAL DÜNYA KAYNAKLARINA SAHİP ÇIKIYOR

L'Oréal %100 sorumlu tedarik kapsamında, palmiye yağı ve palmiye yağı türevleri sonuçlarını ilk Palmiye Yağı İlerleme raporu ile yayınladı.

L’Oréal her yıl 400 tondan daha az palmiye yağı kullanıyor ve 60.000 ton palmiye yağına eş değer miktarda türevlerini satın alıyor. Grubun palmiye yağı tüketimi dünya çapındaki üretimin yalnızca %0.1’ini temsil ederek oldukça düşük kalmaktadır. Yine de grup dünyanın en sorumlu şirketleri arasında olarak sürdürülebilir palmiye yağı kaynağı konusunda örnek olmak istiyor.

2012 yılından bu yana L’Oréal’in palmiye yağı RSPO sertifikası ile onaylanmıştır ancak L’Oréal gibi bir şirket için zorluk, palmiye yağı türevlerinin izlenebilirliği ve tedarik zinciri içindeki uygulamaları nasıl geliştireceğidir. L’Oréal bu konuda üçlü yenilikçi bir yaklaşım izlemektedir.

1. Tam şeffaflık için türevlerin kaynağının izlenmesi

L’Oréal RSPO sertifikası ile yetinmeyip ormansızlaştırmayı engelleme sürecinde ve palmiye üretiminde sorumluluk alıyor. Grup 2014’ten beri oleo kimyasalları sektöründe görülmemiş bir yaklaşım uyguladı ve tüm tedarik zinciri takibini planladı.

L’Oréal 2015 yılında rafinerilerdeki türevlerin %80’ini ve fabrikalardaki türevlerin %50’sinin kaynağını takip etmeyi başardı. L’Oréal’in üst düzey Sürdürülebilirlik Sorumlusu Alexandra Palt “Bu cesaret verici ilk sonuç türevlerin kaynağını bulmanın mümkün olduğunu gösteriyor” diyor ve ekliyor “2016 yılı sonu itibariyle, L’Oréal tedarik zinciri kaynaklarını izleme konusunda %100 başarılı olacak ve ilgili tedarikçilerin ormansızlaşmama konusunda uyum sağlamasını sağlayacak.”

2. Bağımsız küçük işletmecilerin desteklenmesi

L’Oréal ek olarak ormansızlaşma ve zor yaşam koşulları gibi zorluklarla karşılaşan bağımsız küçük işletmecileri destekleme konusunda taahhütte bulunmuştur. Grup çok paydaşlı ortaklıklar sayesinde, bağımsız küçük işletmecilerin sürdürülebilir tarımsal uygulamalara teşvikine ve ‘’Sıfır Ormansızlaştırma’’ talebine uyum göstermelerine yardım eder.

3. Satın alma politikalarının dönüştürülmesi

Palmiye sektöründe değişimin harekete geçirilmesi amacıyla  “Sürdürülebilir Palmiye Endeksi” oluşturdu. Palmiye türevleri tedarikçilerinin değerlendirilmesi için yapılan yeni değerlendirme kriteri; tedarikçilerin taahhütlerine ve başarılarına, tedarik zinciri bilgilerine, sürdürülebilir kaynak uygulamalarına ve sıfır ormansızlaştırma politikası ile uyumlarına bağlıdır. Alexandra Palt açıklamasında “2016 sonunda L’Oréal bu yeni Sürdürülebilir Palmiye Endeksi’ni yayınlayacak ve bunu bütün palmiye sektöründeki şirketleri ve iş ortakları için kullanabilir hale getirecek. Amaç sürdürülebilir palmiye kaynaklarını kabul eden tüm paydaşları desteklemek ve sıfır ormansızlaşma hedefini başarmak.” dedi.

L’Oréal’s 2015 Palm Yağı Gelişim Raporunu indirebilirsiniz http://bit.ly/1PiG6aU