L’ORÉAL DÜNYA KAYNAKLARINA SAHİP ÇIKIYOR

L'Oréal %100 sorumlu tedarik kapsamında palm yağı ve palm yağı türevleri sonuçlarını, yenilikleri vurgulayarak ilk Palm Yağı İlerleme raporunu yayınladı.

L’Oréal her yıl 400 tondan daha az palm yağı kullanıyor ve 60.000 ton palm yağına eş değer miktarda türevlerini satın alıyor. L’Oréal’in palm yağı tüketimi dünya çapındaki üretimin yalnızca %0.1 ini temsil ederek oldukça düşük kalmaktadır. Yine de group dünyanın en sorumlu şirketleri arasında olarak sürdürülebilir palm yağı kaynağı konusunda örnek olmak istiyor. 2012 yılından bu yana L’Oréal’in palm yağı RSPO sertifikasıyla onaylanmıştır. Ama L’Oréal gibi bir şirket için zorluk, palm yağı türevlerinin izlenebilirliği ve tedarik zinciri içindeki uygulamaları nasıl geliştireceğidir. L’Oréal bu konuda üçlü yenilikçi bir yaklaşım izlemektedir.

1. Tam şeffaflık için türevlerin kaynağının izlenmesi

L’Oréal RSPO sertifikası ile yetinmeyip ormansızlaştırmayı engelleme palm üretiminde sorumluluk alıyor. 2014’ten beri, L’Oréal oleo kimyasalları sektöründe görülmemiş bir yaklaşım uyguladı ve tüm tedarik zinciri takibini planladı. 2015 yılında, L’Oréal rafinerilerdeki türevlerin %80 ini ve fabrikalardaki türevlerin %50 sinin kaynağını takip etmeyi başardı.

L’Oréal’in üst düzey Sürdürülebilirlik Sorumlusu Alexandra Palt bu konuda “Bu cesaret verici ilk sonuç türevlerin kaynağını bulmanın mümkün olduğunu gösteriyor” diyor ve ekliyor “2016 yılı sonu itibariyle, L’Oréal tedarik zinciri kaynaklarını izleme konusunda %100 başarılı olacak, ve ilgili tedarikçilerin ormansızlaşmama konusunda uyum sağlamasını sağlayacak.”

2. Bağımsız küçük işletmecilerin desteklenmesi

L’Oréal ayrıca ormansızlaşma ve zor yaşam koşulları gibi zorluklarla karşılaşan bağımsız küçük işletmecileri destekleme konusunda taahhütte bulunmuştur. Çok paydaşlı ortaklıklar sayesinde, L’Oréal bağımsız küçük işletmecilerin sürdürülebilir tarımsal uygulamalara teşvik ve ‘’Sıfır Ormansızlaştırma’’ palm yağı pazar talebine bağlanmalarına yardım eder.

3. Satın alma politikalarını dönüştüreülmesi

Palm sektöründe değişimin harekete geçirilmesi L’Oréal “Sürdürülebilir Palm Endeksi” oluşturdu. Palm türevleri tedarikçilerinin değerlendirilmesi için yapılan yeni değerlendirme kriteri tedarikçilerin taahhütlerine ve başarılarına, tedarik zincir bilgilerine, sürdürülebilir kaynak uygulamalarına ve L’Oréal sıfır ormansızlaştırma politikası ile uyumlarına bağlıdır. Alexanra Palt açıklamasında “2016 sonunda L’Oréal bu yeni Sürdürülabilir Palm Endeksi’ni yayınlayacak ve bunu bütün palm sektöründeki şirketlere,iş ve ortaklara kullanabilir hale getirecek. Amaç sürdürülebilir palm kaynaklarını kabul eden tüm paydaşları desteklemek ve sıfır ormansızlaşma hedefini başarmak.” dedi.

L’Oréal’s 2015 Palm Yağı Gelişim Raporunu indirebilirsiniz http://bit.ly/1PiG6aU