L’ORÉAL KAS VE EKLEM BOZUKLUKLARINA KARŞI SAVAŞIYOR

L’Oréal Professionnel “MSD’ye Karşı Savaş Açın” programı sayesinde 2016 sonuna kadar tüm dünyada yaklaşık 431.000 kuaför ve Türkiye’de de son iki yılda gerçekleşen eğitimler sayesinde yaklaşık 15.000 kuaför kas ve eklem bozuklukları hastalığına bilinçlenmiş olacak. Küresel Kas ve İskelet Sistemi Birliği Sivil Toplum Kuruluşu işbirliği ile oluşturulan “L’Oréal Professionnel ile MSD’ye Karşı Savaş Açın” programı, kuaförlerin mesleğe bağlı yaşadıkları fiziksel kas ve eklem rahatsızlıklarını azaltmak amacıyla hayata geçirildi.

MSD KUAFÖRLERİN YAŞADIĞI MESLEKİ RAHATSIZLIKLARIN %75’İNİ OLUŞTURUYOR

MSD Kuaförlerin yaşadığı mesleki rahatsızlıkların %75’ini oluşturuyor. Salonda uzun süre ayakta durmak, fön çekmek, saç kesmek gibi kendini sürekli tekrar eden çeşitli hareketler veya saç yıkama alanında eğilerek saç yıkamak gibi yanlış duruşlar ile işin gerçekleştirilmesi, özellikle vücudun bel ve sırt bölgesinde ciddi rahatsızlıklara sebebiyet verirken aynı zamanda el ve ayak bileklerinde de sendromlar oluşturabiliyor. MSD aynı zamanda kuaförlerin mesleklerinden 10 sene daha erken emekli olmalarına sebebiyet verebiliyor.

L’ORÉAL MSD’YE SAVAŞ AÇTI

L’Oréal Professionnel Uluslararası Genel Müdürü Marion Brunet konuyla ilgili olarak; “L’Oréal Professionnel ile MSD’ye Karşı Savaş Açın” programı sayesinde, kuaförlerimizin iş ortamlarını nasıl iyileştirebileceğimizi ve onların nasıl daha sağlıklı çalışmaya teşvik edebileceğimizi düşünüyor ve bununla ilgili projeler geliştiriyoruz” diye konuştu. L’Oréal Professionnel Türkiye Eğitim Müdürü Uğur Bakan ise “Bu program sayesinde, Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiğimiz eğitimlerimizde MSD hakkında konuşuyor ve kuaförlerimizi bizlerle beraber egzersiz yapmaya davet ediyoruz. Çünkü bazen işimize, tekniklerimize çok fazla odaklanıyor ve kendi sağlığımızı unutuyoruz. Bu program ile sadece iş ortaklarımız olan kuaförler değil bizler de kas ve eklem rahatsızlıklarına karşı nasıl savaşabileceğimiz konusunda bilinçlenmiş oluyoruz” diyerek konuya verilen önemin altını çizdi.

GLOBAL VERİLER

Sadece ABD’de, MSD sebebiyle oluşan kaybın değeri toplam 20 Milyon $ olarak çıkıyor. Fransa’da ise sadece finansal 1 milyar Euro’nun üzerinde olduğu öngörülüyor. MSD aynı zamanda kuaförlerin mesleklerinden 10 sene daha erken emekli olmalarına sebebiyet verebiliyor.

Dünyanın 1 numaralı güzellik şirketi L’Oréal Grubu bünyesinde 1980'li yıllardan bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren L’Oréal Türkiye, kadın ve erkeklerin tüm güzellik ihtiyaçlarını karşılayan ürünler sunuyor. L’Oréal’in küresel büyüme için belirlediği ‘bir milyar yeni müşteri’ hedefine en çok katkıyı sağlayan ülkeler arasında yer alan ve kendi bölgesi olan Doğu Avrupa’da stratejik bir konuma sahip L’Oréal Türkiye, faaliyet alanlarında pazarın genel büyümesinin üzerinde bir performans gösteriyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 'Herkes için güzellik' misyonunu sahiplenen L'Oréal Türkiye, globaldeki asırlık bilgi ve deneyimini “Tüketici Ürünleri”, “Lüks Ürünler”, “Profesyonel Ürünler” ve “Aktif Kozmetik” bölümleri ile tek bir çatı altında sunuyor. Türkiye'de bulunan 22 markası ve 1 fabrikasıyla yerel markalara da yatırım yaparak sektöre ve ekonomiye daha fazla değer katıyor. L'Oréal Türkiye tutku, yenilikçilik, girişimcilik, açık fikirlilik, mükemmeliyet arayışı ve sorumluluk bilincinden oluşan değerleri ve güçlü etik prensipler üzerine kurulu yapısıyla Türkiye’de de herkes için güzellik demeye devam ediyor. www.loreal.com.tr/ / www.facebook.com/LorealTurkey / twitter.com/lorealturkey