L’Oréal’e Ethisphere’den ödül!

L’Oréal, 11. kez ‘Dünyanın En Etik Şirketlerinden Biri’ seçildi.

L’Oréal, Ethisphere Enstitüsü tarafından 11. kez ‘Dünyanın En Etik Şirketlerinden Biri’ seçildi.

Dünyanın önde gelen kozmetik şirketlerinden L’Oréal, etik iş uygulamalarının standartlarını tanımlayan ve iş hayatında Etik’in geliştirilmesine öncülük eden kuruluşlardan biri olan ‘Ethisphere Enstitüsü’ tarafından 2020 yılında 11. kez, “En Etik Şirketlerden Biri” seçildi.

L’Oréal’in bu başarısı, şirketin dürüstlük ve şeffaflık ile yönetilmesini ve Etik’i tüm iş süreçlerinde öncelikli hale getirmeye verdiği önemi vurguladı.

Etik konusunda çok kapsamlı uygulamaları hayata geçiren L'Oréal, Etik çalışmalarını dünya çapındaki tüm çalışanları tarafından ‘Dürüstlük, Cesaret, Şeffaflık ve Saygı’ olarak belirlediği dört temel ilkeye dayandırıyor.

L'Oréal, 2020 yılında Ethisphere Enstitüsü tarafından 11. Kez, “En Etik Şirketlerden Biri” seçilerek Etik konusundaki başarısını bir kez daha ispatladı.

L’Oréal Başkan Yardımcısı ve Etik Başkanı Emmanuel Lulin ise bu başarıyla ilgili olarak; “Bu ödülün arkasında çok büyük emek var ve her yıl beklentiler daha da artıyor. Bu ödülü 11 kez almamız, yönetimimizin uzun vadeli taahhütlerinin ve her bir çalışanımızın bu konuya her gün gösterdiği özenin bir kanıtıdır. Bununla hepimiz gurur duyuyoruz.“ dedi

L’Oréal’in Etik Değerleri ve Uygulamaları Hakkında:

• 2000 yılında L’Oréal Fransa’da şirket olarak “Mesleki Etik Kurallar” oluşturan ve 2007 yılında Etik Başkanı atayan ilk kuruluşlardan biri oldu.

• 2008 yılında L’Oréal’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Jean-Paul Agon, prestijli ‘Stanley C. Pace Etikte Liderlik’ ödülüne layık görüldü.

• 2015 yılında L’Oréal’in Başkan Yardımcısı ve Etik Başkanı Emmanuel Lulin prestijli Carol R. Marshall Etikte İnovasyon ödülüne layık görüldü.

• 2017 ve 2018 yıllarında L’Oréal, Mesleki Etik Kuralları nedeniyle Şeffaflık alanında Büyük Ödül’e layık görüldü. (Grand Prix de la Transparence – Charte Éthique).

• 2018’de:

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin öncü şirketlerinden biri olarak L’Oréal, Etik Yönetim ve Etik Liderlik kategorilerinde Fransız Cergy-Pontoise Üniversitesi tarafından Mükemmellik Ödülleri’ne layık görüldü.

L’Oréal’in Başkan Yardımcısı ve Etik Başkanı Emmanuel Lulin, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Kategorisi’nde ‘Öncü’ olarak onurlandırıldı. Lulin ayrıca aynı yıl, NASBA Kamu Güveni Merkezi tarafından Bill Daniels Fark Yaratanlar Ödülü’ne, Cergy-Pontoise Üniversitesi tarafından da “Etik Alanında Nüfuz Sahibi Liderler” Kategorisi’nde Birincilik Onur Ödülü’ne layık görüldü.

L’Oréal ESG Değerlendirme Kuruluşu’nun Değerdeşlik Sıralaması’nda dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren 6000 şirket arasında birinci sırada yer aldı.

• L’Oréal her yıl dünyanın dört bir yanındaki çalışanlarının L’Oréal’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su ve Ülke Genel Müdürleri ile etik konularda online sohbet edebileceği ve sorularını iletebileceği bir “Etik Günü” organize ediyor.