L’Oréal, Ethisphere Enstitüsü tarafından 10. kez ‘Dünyanın En Etik Şirketlerinden Biri’ seçildi.

Dünyanın önde gelen kozmetik şirketlerinden L’Oréal, etik iş uygulamalarının standartlarını tanımlayan ve iş hayatında Etik’in geliştirilmesine öncülük eden kuruluşlardan biri olan ‘Ethisphere Enstitüsü’ tarafından 2019 yılında 10. Kez, “En Etik Şirketlerden Biri” seçildi.

L’Oréal’in bu başarısı, şirketin dürüstlük ve şeffaflık ile yönetilmesini ve Etik’i tüm iş süreçlerinde öncelikli hale getirmeye verdiği önemi vurguladı.

L'Oréal için kurumsal vatandaş olan bir şirketin davranışları ve iş yapış şekli, en az ekonomik performansı ya da ürünlerinin kalitesi kadar önemlidir. L'Oréal’in tutkusu, dünya çapında örnek bir şirket olmak ve etiği iş uygulamalarının kalbine yerleştirmektir. Etik konusunda çok kapsamlı uygulamalar hayata geçiren L'Oréal, tüm bu Etik aksiyonlarını, dünya çapındaki tüm çalışanları tarafından benimsenen 4 temel etik ilkesine dayandırmaktadır: Dürüstlük, Cesaret, Şeffaflık ve Saygı. L'Oréal 2019 yılında Ethisphere Enstitüsü tarafından 10. Kez, “En Etik Şirketlerden Biri” seçilerek Etik konusundaki başarısını bir kez daha ispatlamıştır.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ethisphere CEO’su Timothy Erblich, “Ethisphere olarak; L’Oréal’in değerlere dayalı yaklaşımı, uzun vadeli vizyonu ve gerçek anlamda dürüstlük ve şeffaflıkla faaliyetlerini yürütmesi bizi çok etkiledi. Tüm L’Oréal çalışanlarını, etik anlayışı günlük faaliyetlerine dahil etmelerinden ve bu unvana layık olmalarından dolayı kutluyoruz” diye konuştu.

L’Oréal Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Jean-Paul Agon; “Ethisphere tarafından 10. kez bu unvana layık görülmek, bir şirketin aynı anda hem etik hem de başarılı olabileceğini teyit ediyor. Bizim için Grup şirketlerimizin dönüşümünde kilit rol oynayan faktörlerden biri de Etik Değerlerimiz. Dünyanın dört bir yanındaki çalışanlarımız da bu değerlerle özellikle gurur duyuyor.” dedi.

L’Oréal Başkan Yardımcısı ve Etik Başkanı Emmanuel Lulin ise bu başarıyla ilgili olarak; “Her geçen gün daha fazla inovasyonun hayata geçtiği bir dünyada, güçlü bir etik kültüre sahip bir şirket yarının zorluklarıyla yüzleşmek için daha donanımlıdır ve bib bunun için çalışmaya her zaman devam edeceğiz” dedi.

2019 yılında 21 ülkeden ve 50 sektörden 128 şirket bu unvana layık görüldü. Bu unvana layık görülen markalar; şirketlerin toplumları geliştirmede, nitelikli ve yetkin iş gücü oluşturmada, etiğe ve amaca dayalı kurumsal kültürleri teşvik etmede itici bir güç olmaya devam ettiğini ortaya koyuyor.

L’Oréal’in Etik Değerleri ve Uygulamaları Hakkında:

• 2000 yılında L’Oréal Fransa’da şirket olarak “Mesleki Etik Kurallar” oluşturan ve 2007 yılında Etik Başkanı atayan ilk kuruluşlardan biri oldu.
  • 2008 yılında L’Oréal’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Jean-Paul Agon, prestijli ‘Stanley C. Pace Etikte Liderlik’ ödülüne layık görüldü.
  • 2015 yılında L’Oréal’in Başkan Yardımcısı ve Etik Başkanı Emmanuel Lulin prestijli Carol R. Marshall Etikte İnovasyon ödülüne layık görüldü.
  • 2017 ve 2018 yıllarında L’Oréal, Mesleki Etik Kuralları nedeniyle Şeffaflık alanında Büyük Ödül’e layık görüldü. (Grand Prix de la Transparence – Charte Éthique).
  • 2018’de:
    • Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin öncü şirketlerinden biri olarak L’Oréal, Etik Yönetim ve Etik Liderlik kategorilerinde Fransız Cergy-Pontoise Üniversitesi tarafından Mükemmellik Ödülleri’ne layık görüldü.
    • L’Oréal’in Başkan Yardımcısı ve Etik Başkanı Emmanuel Lulin, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Kategorisi’nde ‘Öncü’ olarak onurlandırıldı. Lulin ayrıca aynı yıl, NASBA Kamu Güveni Merkezi tarafından Bill Daniels Fark Yaratanlar Ödülü’ne, Cergy-Pontoise Üniversitesi tarafından da “Etik Alanında Nüfuz Sahibi Liderler” Kategorisi’nde Birincilik Onur Ödülü’ne layık görüldü.
    • L’Oréal ESG Değerlendirme Kuruluşu’nun Değerdeşlik Sıralaması’nda dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren 6000 şirket arasında birinci sırada yer aldı.
  • L’Oréal her yıl dünyanın dört bir yanındaki çalışanlarının L’Oréal’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su ve Ülke Genel Müdürleri ile etik konularda online sohbet edebileceği ve sorularını iletebileceği bir “Etik Günü” organize ediyor.

L’Oréal’in etik kuralları ve uygulamaları ile ilgili daha fazla bilgi için: